Byggahusguide-logga
Byggahusguide-bygga-pool-tips

Bygga pool - Tips när du ska köpa och bygga ny pool

Tips & Inspiration

Innehåller annonslänkar från poolgiganten.se

Bygga pool hemma

En pool förlänger sommaren och ger glädje och svalka under varma sommardagar. Att bygga en pool är en investering samtidigt som soliga dagar hemma blir mycket roligare. För att det ska bli så bra som möjlighet är det väldigt viktigt med planering.

Byggahusguide-poolbygge

Välj rätt modell efter behov – Tänk igenom vilka användningsområde poolen ska fylla. Har man barn som ska leka eller ska den fungera som ett smycke för trädgården och avkoppling? Idag finns det många olika modeller i alla storlekar och former för olika behov.

Poolens placering – Försök att inte placera poolen nära några skuggande träd eller buskar då dessa kan skräpa ner poolen. Du kan även Spara energi genom att placera poolen på trädgårdens soligaste plats

Bygga poolen själv eller anlita expert? – Det går självklart att bygga poolen själv men byggerfarenhet rekommenderas. Kom även ihåg att grundarbetet för poolen är en viktig del.

Underhåll din pool – För att öka livslängden på din pool så rekommenderas löpande underhåll. Till exempel dammsuga, dosera kemikalier och plocka skräp

Byggahusguide-ovanmarkspool

Ovanmarkspool

En ovanmarkspool står på marken, utan att grävas ner i marken. Denna typ av pool är mer ekonomiskt, enklare att installera och bygga. Tänk på att om du ställer poolen direkt på gräsmattan kommer gräset under att ruttna därför krävs det en viss typ av markarbete innan.

Markpool

En markpool är nedgrävd i marken och ses som den ”klassiska” varianten av pool. Hur bra markarbete som har utförts är avgörande för hur lång livslängd din pool kommer ha. Tänk på att om det finns barn i hushållet måste ni se till att det finns en bra skyddsanordning.

Byggahusguide-markspool

Poolrengöring för rent vatten i

 • Poolens pH-värde

  Kontrollera poolens pH-värde som är avgörande för vattenkvalitén. Värdet bör ligga mellan 7,0 och 7,4.

  Vid för högt pH-värde kan hud och ögon bli irriterade, samtidigt som desinfektionsmedlets effekt minskar. Om pH-värdet är för lågt blir desinfektionsmedlet aggressivt för både poolen och de som badar i den.

 • Desinficera

  Använd klor för att desinficera och motverka bakterietillväxt. Rekommenderad klorvärde i poolvattnet är 1–1,5 ppm (mg/l). Genom att regelbundet tillsätta klor håller du badvattnet rent och hygieniskt.

 • Klarningsmedel

  För att motverka grumligt vatten i poolen kan du använda klarningsmedel.

Exempel från Poolgiganten: THERMO 3.0 pool

Poolöverdrag
Pool endless

Instagram

@byggahusguide.se

Skriv till oss!

Vill du samarbeta med oss?

Meny

Kontakta oss

@byggahusguide.se

Följ oss på instagram