Inredning

Köket är ett av de rum vi spenderar en stor del av vår aktiva tid i. Det är därför viktigt att du tar dig tid att planera hur du vill att köket ska se ut och hur det ska passa in med intilliggande rum. Om du skulle känna dig lite osäker på hur du ska börja eller om du stöter på något hinder kan du ställa frågor till köksleverantören. Om du under ett tidigt skede i planeringen bestämmer budgeten för köket kommer det att underlätta när du tar beslut.

Att tillverka ett kök tar lång tid, cirka 4-5 veckor för de stora leverantörarna, så därför är det bra om du så tidigt som möjligt i byggprocesen har köksplaneringen klar. När man anlitar en husleverantör för hela processen brukar det vara nödvändigt att all planering gällande köket är klar sex månader innan huset ska levereras.

Badrummet är ett rum där det är viktigt att vi trivs och kan koppla av för att undvika stress och få en bra start på dagen. När man bygger ett badrum, dvs ett våtrum, finns det regler och bestämmelser som måste uppfyllas, annars kommer det inte att gå igenom besiktningen. Därför är det bra om man anlitar eller konsulterar en fackman innan planeringen så att man kan vara säker på att alla krav uppfylls och inte behöver oroa sig för en ombyggnad av badrummet.